BLOG 6: Het Grote Voel & Benoem Ascensie Spel | 8/6/23

Om Shanti Om! Als we naar binnen gaan en kijken wat daar is, wat vinden we dan ècht? Wat komen we tegen, diep in onszelf?

De tijden veranderen in een rap tempo en waar VOELEN lange tijd een gevaarlijke exercitie leek, of alleen toebedeeld aan de lichte “positieve” gevoelens, zo gaan we nu steeds meer “Ascensionele Vaart” maken in de achtbaan die haar kent en vooruit draagt. Wat vraagt de kurkentrekker van de achtbaan ons? Overgave & Vertrouwen. Dat we er heelhuids doorheen gaan en uit komen. En aan het einde wacht ons het “Yes, we did it 😊 – Shall we go again?” gevoel! Dit is precies de Kers op de Taart. Laat die gevoelens maar omhoog rijzen. Veelal vanuit de Buik. Daar waar de donkere schaduwplekjes nog huisvesting vinden.

Mogen we alles in één keer “Voelen & Benoemen”? Dat kan. Maar vaak werkt het zo niet. Als een stuwdam ineens door zou breken, zou zij veel van het achterliggende, zorgvuldig opgebouwde landschap verwoesten/doen ontwortelen. Dit is waarom de Stuwdam van de Buik rustig wat krakjes en barstjes mag gaan vertonen. Rustig mag er wat water door de kiertjes gaan sijpelen. Kijk maar wat dat met je doet – dat beeld – de “Sijpelende Stuwdam” van onze onderbuik.

Ons Gevoel. Laten we die kiertjes nog eens wat groter maken…

Hallo Donker Gevoel. Hallo Onechtheid. Hallo Angst, Eenzaamheid, Gevoel Gefaald te hebben. Hallo, ergens diep weggekropen kindje van vroeger. Hallo.

En de Stuwdam laat meer en meer barstjes toe…

Tranen van Geluk & Ongeluk kunnen ineens gaan (door)stromen. Dag Tranen van (zeer) Oud Zeer, Zeer Oud Verdriet. Hallo weggestopt gevoel. Dank dat je tevoorschijn komt.

Ik Voel & Benoem.

Ik Dans met de Golven.

Ik weet dat ik het kan.

Dat het mag.

Er mag (weer?!) GEVOELD worden in dit leven!

Laten we eens kijken wat er gebeurt als ik ze één voor één Doorvoel & Benoem:

  • Ik ben erg besluiteloos op tijden.
  • Ik voel me wiebelig, onzeker.
  • Hallo Kleine Es!
  • Welkom, met alles wat je bent.
  • Een grote glimlach verschijnt (nu al?!) op haar gezicht.
  • Kan het zo makkelijk zijn?
  • Vertwijfeling… Ik Voel & Benoem…
  • Haar glimlach, nog breder…

Het is goed zo.

Laat de Stuwdam rustig afbrokkelen. Het is tijd dat Gevoel Thuiskomt. Het is tijd voor Voel en Benoem. De Ascensie vaart er wel bij. De Gidsen van de Sterren benoemen het ‘en masse’: “Voel & Benoem is dé Tool voor Ascensie”. Vele rassen gingen ons voor. Nu is de eer aan de Mensheid. Van een Denkend Ras en vele hoofdbrekens & controleneigingen worden we (weer?!) een Voelend Ras. Heart-based. In liefde wordt al ons donker gewoon omarmd.

Ik Voel & Benoem.

Wat voel jij?

Benoem het maar.

Hardop.

Elke keer opnieuw.

Speel je het Spel met me mee?

Voel & Benoem kent haar weerga niet. Voel het en Benoem wat je voelt. En kijk wat er gebeurt…

Voel je het al…?

 

RUIMTE…. 😊

 

Zeeën van ruimte.

In jouw buik.

In jouw hart.

In jouw leven.

In Jou.

Ruimte in jou = Zielenspace.

Laat haar maar indalen.

Jouw Ziel, komt graag thuis in jou. In jouw hart. In jouw buik.

 

Thuis is hier waar ik Voel en Leef.

Aho!

 

Esther Anand Devi