AuraTouch®

AuraTouch® – ontwikkeld door het Nederlof Centrum –  werkt volgens een aantal opbouwende stappen toe naar energetisch herstel van je chakra’s (energiecentra) en aura (energieveld). Je zult hierdoor meer balans ervaren en je meer geaard voelen.

Methode

In een opeenvolgende serie van een tiental sessies komen de volgende technieken aan bod die je energiesysteem in balans brengen:

Hart van handen

AuraTouch® heeft de kracht je te helen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak

 • Het opschonen van de vier lagen van je auraveld (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) door het losmaken van vastzittende energieën
 • Het toevoegen van energie op plekken waar dat nodig is
 • Het energetisch repareren van de zeven belangrijkste chakra’s langs de wervelkolom (bijvoorbeeld chakra’s terugbrengen naar de juiste plek, het herstellen van de draairichting en van beschadigingen)
 • Het herstellen van de kleur van de chakra’s en het aura
 • Het verwijderen van energieën die niet bij je horen
 • Het opsporen en terugbrengen van verloren zielendelen

Het fijne van de AuraTouch® methode is dat deze in hele concrete stappen is opgebouwd. Hierdoor verkrijg ik specifieke informatie over je chakra’s en aura waardoor ik je voeding- en leefstijladviezen mee kan geven die je kunt gebruiken om je opnieuw herwonnen balans beter te behouden.

Geschikt voor

AuraTouch® is geschikt voor iedereen die extra ondersteuning kan gebruiken bij herstel van ziekte, bij spanning en stress en wanneer je het gevoel hebt uit balans te zijn.

Met de AuraTouch® methode wordt je energieveld teruggebracht naar haar natuurlijke staat van zijn. Dit ervaar je als diepe rust en ontspanning

Tijdens de sessie

Bij het opschonen van de lagen van het auraveld zit je gedurende ongeveer 20-30 minuten op een krukje terwijl ik in je veld werk. Bij het energetisch repareren van de chakra’s en het terugbrengen van verloren zielendelen lig je ongeveer 45-60 minuten op een behandeltafel.

In totaal duurt een AuraTouch® sessie ongeveer 1,5 uur inclusief voor- en nagesprek.

Als je wilt kun je een AuraTouch® traject aanvullen met een sessie Reconnective Healing® of ET Healing. Dit zijn krachtige vormen van healing die een mooie aanvulling kunnen vormen op AuraTouch®.

Mijn persoonlijke ervaring met AuraTouch®

 • EstherEsthereigen ervaring met AuraTouch

  Vanwege restklachten van mijn burn-out ben ik een paar jaar geleden opzoek gegaan naar een aurahealer die me wellicht verder kon helpen helen. Meteen bij de eerste sessie werd een aangehaakte entiteit bij me weg gehaald; het voelde alsof er iets uit me werd getrokken. Het gaf me een rustiger gevoel. De opeenvolgende sessies gaven me steeds een hele diepe ontspanning, brachten mijn – overprikkelde – hoofd tot rust en brachten me terug bij mijn stille kern. Ik voelde me geaard en rustig. Ook het terugbrengen van verloren zielendelen was een bijzondere sessie voor me. Ik voelde dat er drie delen werden teruggebracht en voelde intuïtief aan om welke thema’s het ging. Ik sta nu met meer vertrouwen en minder angst in het leven.

  Omdat ik zo onder de indruk was van de AuraTouch® behandelingen, heb ik besloten zelf de opleiding tot aurahealer te gaan volgen bij het Nederlof Centrum.

  Lees ook ervaringen van anderen met AuraTouch®

 FAQ over AuraTouch®

Wat zijn chakra’s?

‘Chakra’ is Sanskriet voor ‘wiel’. Chakra’s zijn energiecentra of draaikolken van energie. We hebben 7 hoofdchakra’s die zijn gelegen langs de wervelkolom. De chakra’s bevinden zich op plekken waar veel zenuwuitlopers bij elkaar komen.

Een chakra neemt informatie op uit onze omgeving en verwerkt deze. Andersom communiceren wij ook via onze chakra’s met de buitenwereld. De chakra’s lopen door in alle lagen van de aura, hierdoor zijn we in staat informatie op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak te verwerken.

Je kunt een chakra zien als een verkeersrotonde die de energie door het lichaam geleidt. De rotonde kan geblokkeerd zijn geraakt doordat er amper nog energie doorheen stroomt of doordat zich juist te veel energie heeft opgehoopt. Er kan dan sprake zijn van een energetische deficiëntie (tekort) of een exces (te veel).

Alle chakra’s staan voor bepaalde thema’s, misschien herken je jezelf erin:

 • 1e chakra: het wortelchakra, aan de basis van de wervelkolom (perineum). Staat voor je basis: gronding, veiligheid, overleven, grenzen, gezondheid, familie, financiën en je thuis. Bij verstoring van het eerste chakra kan er sprake zijn van angst, onrust, moeite met grenzen stellen, weinig contact met het lichaam. Element is Aarde. Kleur is rood.
 • 2e chakra: in de onderbuik. Staat voor: emoties, behoeften, plezier, seksualiteit, verandering en dualiteit. Bij verstoring van het tweede chakra kan er sprake zijn van verslavingen, overgevoeligheid, moeite met genieten en schuldgevoelens. Element is Water. Kleur is oranje.
 • 3e chakra: solar plexus of zonnevlecht, ter hoogte van de maag. Staat voor: energie, activiteit, kracht, autonomie, je eigen wil en zelfvertrouwen. Bij verstoring van het derde chakra kan er sprake zijn van te weinig energie, schaamtegevoelens en laag zelfvertrouwen (deficiëntie) of juist te veel energie en dominerend (exces). Element is Vuur. Kleur is geel.
 • 4e chakra: het hartchakra. Staat voor: liefde en (zelf)compassie. Bij een verstoring van het hartchakra kan er sprake zijn van verstoorde (liefdes)relaties zoals bindingsangst, jezelf terugtrekken of juist te veel geven/’pleasen’ en jaloezie. Element is Lucht. Kleur is groen.
 • 5e chakra: keelchakra. Staat voor: communicatie, (zelf)expressie en creativiteit. Bij een verstoring van het keelchakra kan er sprake zijn van te veel praten, of juist de angst om jezelf uit te drukken, slecht kunnen luisteren, roddelen en liegen. Element is Geluid. Kleur is blauw.
 • 6e chakra: voorhoofdchakra of derde oog. Staat voor: visie, intuïtie, dromen, beelden, helder zien. Bij een verstoring van het zesde chakra kan sprake zijn van gebrek van verbeelding, of juist hallucinaties/waanbeelden, verstoorde concentratie en ontkenning. Element is Licht. Kleur is paars.
 • 7e chakra: het kruinchakra. Staat voor verbinding met het hogere, transcendentie, eenheid. Bij een verstoring van het kruinchakra kan er sprake zijn van spiritueel cynisme en gehechtheid, of juist spirituele verslaving en ‘zweverigheid’. Element is Gedachten. Kleur is violet/wit.

Met behulp van de AuraTouch® methode kan ik de gezondheid van je chakra’s doormeten en waar nodig in balans brengen.

Wat is een aura?

Alle levende wezens worden erdoor omgeven: een aura oftewel energieveld.

Alles bestaat uit energie. Dit is geen zweverige uitspraak maar keiharde kwantumfysica ;). Alles heeft een bepaalde trillingsfrequentie, een vibratie. Hoe lager de trillingsfrequentie, hoe aardser en hoe dichter de materie (bijv. zichtbare objecten of het fysieke lichaam). Hoe hoger de trillingsfrequentie, hoe ‘vluchtiger’ en abstracter de energieën zijn (bijv. zuurstof, gedachten en emoties).

De menselijke aura bestaat uit meerdere lagen:

 1. De fysieke laag (0 – 18 cm): de spiegel van je lichamelijke gesteldheid. Een klacht die al tot uiting is gekomen in je fysieke lichaam zal meestal ook in de eerste laag zijn terug te vinden.
 2. De emotionele laag (11 – 25 cm): geeft een indicatie van je emotionele gezondheid.
 3. De mentale laag (15 – 50 cm): zegt iets over je manier van denken, bijv. helder of juist piekeren.
 4. De spirituele laag (21 cm – 5 à 6 m): reflecteert je mate van verbinding met je zelf, de wereld om je heen en het hogere.

De aura is in feite een voortzetting van het fysieke lichaam. Alles bestaat uit deeltjes. In het fysieke lichaam is de deeltjesdichtheid hoog, daarom kunnen we het lichaam zien. In de andere lagen van het auraveld bevinden de deeltjes zich verder van elkaar. Daarom kunnen de meeste mensen de andere – energetische – lichamen niet waarnemen. Er zijn echter mensen – vaak kinderen – die de kleuren van de aura wel kunnen zien.

Onbewust pikken we allemaal dingen uit de aura – het energieveld – van anderen op. Denk maar aan de veel gehoorde uitdrukking dat iemand een ‘mooie uitstraling’ heeft. Ook voelen we vaak feilloos aan als iemand boos is maar dit niet uit. Energetisch werken emoties door in het auraveld en dit pikken we op.

Je hoeft de aura niet te kunnen zien om ermee te werken. Met behulp van de AuraTouch® technieken kan ik je aura in kaart brengen en bijv. de aanwezigheid van overtollige kleuren weer in balans brengen.

Wat is sjamanisme?

Sjamanisme klinkt je wellicht wat ‘zweverig’ in de oren. Je moet echter juist goed geaard zijn om dit soort werk te kunnen doen. ‘Klassieke’ sjamanen uit bijv. Zuid-Amerika hanteren prachtige eeuwenoude rituelen om diepgaande heling te brengen. Ze maken gebruik van het diepe geluid van de drum, van ratels en veren en ze branden copal of salie om de ruimte te zuiveren en hogere spirits op te roepen.

Onderzoek van de antropoloog prof. Michael Harner – die jaren veldwerk heeft gedaan bij natuurvolken over de hele wereld – laat zien dat dat er bepaalde kerntechnieken aan al deze sjamanistische leringen ten grondslag liggen. Veel van de rituelen er omheen zijn niet noodzakelijk. De principes die overblijven noemt hij het ‘core shamanism’, oftewel kern-sjamanisme. Een van de belangrijkste onderdelen van het kern-sjamanisme is dat je jezelf in een andere bewustzijnstoestand brengt, om informatie te ontvangen. Dit is wat ik in mijn opleiding heb geleerd.

Sjamanisme wordt gedefinieerd als ‘een techniek van extase’. De sjamaan brengt zichzelf in een andere bewustzijnstoestand (‘trance’) en reist dan naar een andere wereld – de Benedenwereld. Hier kan hij met de hulp van zijn gidsen verloren zielendelen en krachtdieren van zijn cliënt opsporen. De opgespoorde delen neemt hij vervolgens mee terug en brengt deze in bij de cliënt die hierdoor meer heelheid zal ervaren.

Wat is ‘krachtdier retrieval’ en hoe kan het mij helpen?

Een krachtdier is een bron van wijsheid, een ‘spirit helper’ die jouw specifieke overlevingskracht vertegenwoordigt. Jouw kracht, je instinct, je karaktereigenschappen waarmee je het leven tegemoet treedt. Ieder mens kan rekenen op de steun van minstens één krachtdier.

Door omstandigheden kun je de kracht die je krachtdier symboliseert kwijtraken. Door mezelf in de sjamanistische bewustzijnstoestand te brengen, kan ik je krachtdier opnieuw opsporen en bij je terugbrengen. In de praktijk kan dit betekenen dat je de eigenschappen van je krachtdier weer meer gaat belichamen.

Mijn eigen krachtdier blijkt een chimpansee te zijn. Toen mijn studiegenoot Alex voor mij afdaalde naar de Benedenwereld op zoek naar mijn krachtdier, raakte hij diep ontroerd door het enthousiasme waarmee mijn chimp met open armen op hem afkwam rennen en direct met hem mee wilde gaan. Ze bood hem zelfs een banaan aan! De karaktereigenschappen van de chimpansee zijn o.a.: intuïtief, empathisch, goed relaties kunnen onderhouden, intelligent, speels, verzorgend en levend in harmonie. Deze karaktereigenschappen herken ik ook bij mezelf – misschien was ik mijn krachtdier dan toch niet kwijt..?

Tijdens het reizen in de sjamanistische bewustzijnstoestand is het heel gebruikelijk dat spirit helpers zich tonen in de vorm van dieren. Ik vond het heel bijzonder om dit voor het eerst mee te maken en blijf het magische reizen vinden.

Wat is ‘soul retrieval’ en hoe kan het mij helpen?

Iedereen maakt gedurende zijn/haar leven dingen mee die veel indruk maken. Dit kunnen kleine dingen zijn die je als kind wellicht anders hebt geïnterpreteerd/ervaren dan een volwassene die bedoeld heeft of het kunnen grotere trauma’s zijn. Je schijnt zelfs een deel van je ziel kwijt te kunnen raken als je wreed wordt gewekt door de wekker terwijl je in diepe slaap was, of wanneer je met het vliegtuig naar de andere kant van de wereld reist.

Een deel van de ziel kan zich op zo’n moment afsplitsen, bij je weg gaan. Het is een overlevingsmechanisme zodat je de pijn van de gebeurtenis niet hoeft te voelen. Zielsverlies kan zich uiten als depressieve gevoelens, verslavingen, het gevoel afgesloten te zijn van je echte ik, van relatie naar relatie hoppen, geen passie/missie in het leven hebben etc.

Veel mensen raken gedurende hun leven een of meerdere zielendelen kwijt. Ik kan voor je op reis gaan en verloren zielendelen opsporen en weer terugbrengen.

Als er verloren zielendelen zijn teruggebracht kun je dit gaandeweg in je leven gaan ervaren als meer heelheid, meer verbinding met wie je echt bent en meer richting in je leven. Je zult vreugdevoller en meer in balans door het leven gaan. Het is wel aan te raden om zelf ook bewust met de teruggekeerde delen om te gaan en ze opnieuw te integreren in je leven.

Verloren zielendelen kunnen allerlei thema’s betreffen, waaronder: vertrouwen, liefde, stilte, ruimte, zelfstandigheid, onschuld, plezier en overvloed.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in het ontvangen van AuraTouch®?

Neem contact met me op voor een afspraak