Esther

Mijn naam is Esther van den Wildenberg. Al van kinds af aan voel ik een sterke behoefte om, zoals ik het destijds noemde, “mensen te helpen”. Daarom koos ik ervoor om Psychologie te gaan studeren. Via een ‘omweg’ in de wetenschap (gepromoveerd aan de Universiteit Maastricht) en het werken als beleidsadviseur (Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid), kwam ik uiteindelijk via een persoonlijke gezondheidscrisis (burnout) opnieuw terug bij mijn aangeboren passie iets wezenlijks bij te dragen aan het grotere geheel door met mensen te werken. Mijn eigen heling en het pad dat ik hierin gevolgd heb, hebben mijn liefde voor het helpen helen van anderen weer aangewakkerd 🙂

Inmiddels bekijk ik mijn passie voor ‘mensen helpen’ meer vanuit een gelijkwaardig perspectief. Ik kan je gids zijn op het pad naar gezondheid en levensgeluk, maar we doen dit samen: Jij, Ik en de rest van het Universum. Mooi toch :)!?

Sanistrella

De naam van mijn praktijk ‘Sanistrella‘ kwam letterlijk ‘tot me’ toen ik ziek met mijn burnout op de bank lag. Het is een samenvoeging van de woorden ‘sani’ ( = gezond) en ‘estrella’ (= ster; voor mij betekent het ook ‘stralen’). Sanistrella wil voor mij zeggen ‘Stralend & Gezond’. Je spreekt het uit op z’n Spaans (als in ‘paella’ ;)). Op het moment dat de naam tot me kwam weet ik nog dat ik dacht “ik voel mezelf helemaal niet Stralend & Gezond… hoe kan ik ooit deze naam aan mijn healingpraktijk geven…?”

Gelukkig herstelde ik na 2.5 jaar door een behandeling tegen electrosmog en toen was de geboorte van Sanistrella ook daar 🙂

Healing Toolkit

Mijn ‘Healing Toolkit’ bestaat uit een verscheidenheid aan opleidingen, cursussen en workshops. Hieronder vind je een overzicht. Daarnaast kun je meer lezen over mijn filosofie en visie op gezondheid, klik daarvoor op de titel of het groene plusje.

'Healing toolkit': opleidingen, cursussen en workshops

Healing en Channeling:

 • ET Healing | Chagai Katz
 • Reconnective Healing Foundational Practitioner Programme® | dr. Eric Pearl
 • AuraTouch® Professional Aurahealersopleiding | Nederlof Centrum
 • Workshop Trance Mediumschap | Xander van der Zijden, Lo Rig
 • Shin-Do® (Ki) Training | Nederlof Centrum
 • The Resilience Advantage | Institute of HeartMath (‘Heartfulness‘)
 • Polarity Therapy 3-week Professional Training in Energy Medicine | Bruce Berger
 • Crystal Healing | Nadia Petrova, Therapy Center Flower House
 • Seminars van o.a. dr. Bruce Lipton, dr. Joe Dispenza en Lynne McTaggert
 • Soul Body Fusion® | Marij Koster, Groeiend BewustZijn & Jonette Crowley
 • MARK Intensives en MARK Channelings – Jonette Crowley
 • Munay Ki – de 13de rite: De Rite van de Baarmoeder | Ursula Aerts, Definest
 • Aura Clearing Training | Chintamania
 • Healing Begeleiders Traject | Yvonne Vruggink en Xander van der Zijden, Lo Rig

Yoga en Ademwerk:

 • Sjamanistisch Breathwork Practitioner | Ursula Aerts, Definest
 • Yin Yoga Teacher Training Modules I, II en III | Yoga4U, BIVAG
 • Yoga Teacher Training Yoga as Therapy | Ashley Ludman, Villa Sumaya, Guatemala [YTT officieel erkend door de Yoga Alliance]
 • Holotropic Breathwork | Ashley Ludman
 • Shanti Yoga privé opleiding | Paola Caire, Guatemala
 • Kriya Yoga inwijding | Kriya Yoga Meditatiecentrum, Sterksel
 • Yoga Nidra | Barbara Kundig, Yoga Moves
 • Jarenlange beoefening van diverse yogastijlen waaronder Ashtanga, Vinyasa, Slow Flow, Iyengar, Yin en Restorative Yoga

Meditatie:

 • Mindfulness Training | Ad de Regt
 • Celbewustzijnsmeditaties | Judith van den Heuvel
 • Flower of Life® workshop | Maria Lagou, A.N.I.K. Consultancy & Training
 • Awakening The Illuminated Heart workshop (ATIH®) | Drunvalo Melchizedek
 • Vipassana Meditatie 10-daagse | Dhamma Sumeru, Zwitserland
 • Cacao Ceremonies | Cacao Shaman Keith, Guatemala

Massage:

 • Full Body Massage Intensive | Ito Morales, East West Center, Guatemala
 • Shiatsu Intensive | Nadia Petrova, Therapy Center Flower House, Guatemala
 • Thaise Yoga Massage | Ashley Ludman, Villa Sumaya, Guatemala

Psychologie:

 • Psychologie | Universiteit Maastricht (Ontwikkelingspsychologie, Neuropsychologie & Psychopathologie)
 • Parapsychologie | LOI Cursus
 • PhD in Experimentele Psychologie | Universiteit Maastricht (Proefschrift: ‘Cognitive and Biological Individual Differences in Problematic Alcohol Use’)

Aangesloten bij:

Filosofie

Ik ben ervan overtuigd dat er een diepe kracht in ons lichaam schuilt die de potentie heeft om ons te helen. Voor mij zijn het juist de ‘vreemde gevallen’, de uitzonderingen, waar de westerse medische wetenschap tot op heden nog geen verklaring voor kan geven, die de kracht van de menselijke geest op het lichaam laten zien (‘mind over matter’).

Er zijn talloze voorbeelden van mensen die zichzelf op een uitzonderlijke manier hebben genezen:

 • Neem bijvoorbeeld de man die na een verbrijzelde wervelkolom met behulp van visualisatie toch weer heeft leren lopen en volledig is hersteld, ondanks de voorspellingen van zijn artsen dat hij nooit meer zou kunnen lopen (dr. Joe Dispenza).
 • Of de vrouw die onder hypnose in luttele seconden van haar zojuist opgelopen brandblaren geneest (vrouw van Drunvalo Melchizedek).
 • Of jezelf van MS genezen doordat je de gave hebt te zien hoe de levensenergie zich door de meridianen – energiebanen – van je lichaam beweegt om deze vervolgens te beïnvloeden (Donna Eden).
 • Of het fascinerende voorbeeld van de “salamander jongen” die bij een ongeluk zijn been verloor maar er binnen een jaar tijd een terug groeide omdat hij geloofde dat mensen hierin niet verschillen van salamanders (via Diana Gazes).

Wat al deze mensen gemeen hebben is de diepe overtuiging dat het mogelijk was om te genezen.

Onze levensenergie, ook wel prana, chi of ki genoemd – afhankelijk van de Oosterse stroming die je hanteert – gaat daar naartoe waar jij je aandacht en intentie op richt. Deze levensenergie heeft de kracht om te helen.

Zelf heb ik tijdens mijn zoektocht naar heling van de restklachten van mijn burnout ook de diepe overtuiging behouden dat mijn lichaam moest kunnen helen, dat het die intelligentie bevat. Na 2½ jaar was het zo ver: ik ontdekte de Floww Health Technologie tegen stralingsbelasting (wifi etc). Ik voelde al mijn cellen reageren en wist dat dit mijn pad naar herstel zou zijn. Binnen een paar weken was ik weer helemaal fit, echt ongelofelijk! Ik ben nog steeds elke dag dankbaar dat ik Floww heb mogen ontdekken en mijn gezondheid terug heb gekregen.

Ik gun iedereen die worstelt met zijn of haar gezondheid zo’n moment; dat je weet dat je iets in je lichaam en geest hebt getransformeerd; dat je pad naar heling is ingezet. Dit pad is voor iedereen anders en niet te voorspellen.

‘Gezondheid’ betekent voor mij ‘in balans zijn’

Gezondheid wil voor mij zeggen in balans zijn. Dat wil zeggen, balans op fysiek niveau – waarbij onze cellen en organen in harmonie met elkaar samenwerken – maar ook op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Met behulp van healing modaliteiten zoals AuraTouch®, Reconnective Healing®, ET Healing, Yin Yoga, meditatie en het werken met kristallen kunnen (energetische) blokkades in het lichaam en auraveld worden opgeheven. Als je energie weer vrijuit kan stromen, krijgt je gezondheid de kans in balans te komen – en te blijven.